Nieuwsoverzicht

 • Jan 05, 2021

  Op 1 januari 2021 bestaat Mush Comb uit Horst 25 jaar, en ondanks de coronacrisis groeit het familiebedrijf gestaag door.

  Jan 05, 2021

  Legro Group B.V., een van de leidende Europese producenten van substraten en dekaardes, kondigt de overname van Aurich-Wiesmoor-Torfvertriebs GmbH (AWT) aan. Met deze overname verstevigt Legro haar grondstofpositie voor de productie van champignon dekaarde.

  Nov 06, 2020

  Mushroom Office en Roodbont Publishers hebben op 29 oktober jl. een joint venture opgericht. Mushroom Signals BV zal online educatie en digitale kennisoverdracht aanbieden voor de paddenstoelen-sector, gecombineerd met praktische training op alle niveaus.

  Oct 19, 2020

  Een dochteronderneming van Sun European Partners, LLP (“Sun European”), kondigt vandaag de overname van CNC Holding BV (“CNC”) aan.

   

  Oct 01, 2020
  Obstakel Run 2020 gaat niet door

  Het laatste weekend van oktober zou de derde editie van de Champignon Obstakel Run (COR) worden georganiseerd bij Hoppies aan de Zandweg in Ammerzoden. Volgens organisator Han van Hemert is echter op 29 september besloten het evenement op zaterdag 31 oktber en 1 november af te gelasten, vanwege (aangescherpte) Corona maatregelen.

  De organisatie is wel van plan, het spektakel op 30 en 31 oktober 2021 ‘sterker en groter dan ooit’ doorgang te laten vinden. De tickets van dit jaar blijven gewoon geldig en worden automatisch overgezet naar de editie van volgend jaar.

  Jul 16, 2020

  Dé Nationale Paddenstoelendag 2020 stond eerst op 23 april van dit jaar gepland, maar werd uitgesteld vanweg de Corona pandemie. De organisatoren hebben nu besloten dat het evenement ook in het najaar van 2020 geen doorgang kan vinden.

  Er is volgens de organisatie te weinig duidelijkheid over de mogelijkheden voor grote evenementen in 2020. Daarom heeft men ervoor gekozen om De Nationale Paddenstoelendag te houden op donderdag 22 april 2021. Zet deze datum alvast in uw agenda!

  De locatie blijft ongewijzigd: Champignonkwekerij De Hopwaag in Ammerzoden.

  Jun 12, 2020

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds meer gestimuleerd. Het kabinet biedt daarom een SDE++ subsidie aan om de productie van hernieuwbare energie te bevorderen. Bedrijven die duurzame wijze energie produceren uit bijvoorbeeld zon, wind of biomassa komen hiervoor in aanmerking. Het investeren in een SDE-project is interessant omdat het vaak rendement oplevert, men kan zich op voorhand behoeden voor stijgende energieprijzen en onafhankelijkheid creëren van de energieproducenten.

  May 20, 2020

  Hoving Holland, een bekende producent van composteerinstallaties, viert deze maand haar 90-jarig bestaan.

  Het bedrijf werd opgericht in 1930 en begon als een lokale wagenmaker. Kort na de Tweede Wereldoorlog begon Hoving met de productie van transporteurs (laadsystemen) voor de landbouw en industrie. Halverwege de jaren zeventig kwamen ze in contact met een champignonteler die behoefte had aan logistieke innovaties en vanaf dat moment raakte het bedrijf steeds meer betrokken bij de champignonteelt.

  Mar 24, 2020

  Dé Nationale Paddenstoelendag, het kennisevent voor iedereen die in de paddenstoelensector werkzaam is, stond gepland op 23 april 2020. Het evenement wordt geannuleerd in verband met de virusuitbraak.

  De organisatoren hebben per 24 maart besloten DNP 2020 te annuleren wegens de maatregelen in het kader van het Coronavirus COVID-19. De organisatie bekijkt op een later tijdstip of en in welke hoedanigheid DNP nog in 2020 kan plaatsvinden.

  Mar 20, 2020

  Volgens een persbericht van Bright 5 op 20 maart, is op 4 maart de ‘Studieclub Champignons’ geformaliseerd, waarin vijf innovatieve champignonkwekers als klankbord willen dienen om praktisch, toegepast onderzoek in de sector te initiëren.

  Bright 5

  Pages

 • Upcoming events

 • Newsletter subscription